Muziekleraar

‘We hebben een tijdje gezocht en zijn heel blij dat we Ton hebben gevonden als muziekleraar voor het hele gezin! Twee van onze kinderen wilden gitaar leren spelen, de andere piano/keyboard. Voor Ton geen probleem, hij geeft les op verschillende instrumenten. Ton heeft oog voor het individuele kind en past zijn les op hem/haar aan. Er wordt gewerkt met bekende melodien en al snel volgden er hier thuis mini-optredens.
Onze jongste staat al te trappelen om aan te sluiten op onze muzieklesmiddag!” – Mevrouw Meiling

Muziekleraar Ton Weenink

Muziek is altijd belangrijk voor me geweest. Ik groeide op in een muzikale familie, mijn vader was koordirigent, organist en muziekleraar en mijn moeder en broer speelden piano. Vanaf mijn vijfde jaar volgde ik iedere week viool- en pianoles. Ik speelde als kind op lunchconcerten en in het jeugdorkest, waar ik erg veel heb geleerd. In eerste instantie speelde ik vooral klassieke muziek, later meer pop en jazz.

Als teenager luisterde ik veel naar pop, rock en filmmuziek, maar die stijlen kwamen in de muziekles helaas maar weinig aan bod. Gelukkig ontdekte ik op mijn twaalfde dat ik zelf melodieën kon naspelen en begeleiden met akkoorden. Ik voelde me bevrijd. Nu kon ik spelen wat ik wilde!

Op het conservatorium in Enschede volgde ik Docerend Musicus Keyboards, een studie die alle toetsinstrumenten omvatte (nu “Piano Jazz & Pop” in Arnhem). Hier leerde ik meer over theorie en techniek. Tijdens deze studie koos ik naast de toetsinstrumenten voor het bijvak gitaar.

In mijn vrije tijd speelde ik toetsen in een rockband, ik stond elk weekend op het podium. Tijdens en na mijn studie speelde ik overal in Nederland. Behalve Rock speelde ik ook andere genres, zoals Salsa, Big Band en Funk. Ik trad op bij Amsterdam Roots in het Oosterpark, in het Vondelpark Openluchttheater, op Ruigoord en in Zaal 100 in Amsterdam. Ik haalde veel motivatie en training uit het spelen in bands, zowel tijdens de repetities als de optredens.

Na mijn studie nam ik gitaarles bij flamenco-gitarist Frans Nottrot om verder aan mijn gitaar techniek te werken. Ook werkte ik voor Stichting Memorabele Momenten, waarbij ik kinderen van twee tot vier enthousiasmeerde voor muziek.

Inmiddels ben ik (sinds 2012) fulltime gediplomeerd muziekleraar voor volwassenen en kinderen én eigenaar van muziekschool Speelmuziek in Amsterdam. Ik beschik over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) om les te kunnen geven aan andere muziekscholen.