Familie op les

Van een moeder van vier kinderen kreeg ik een uitnodiging voor een proefles. De ouders van deze familie hebben nooit muziekles gehad. Ze houden wel van muziek, en hun kinderen ook. Families die van muziek houden: dat komt wel vaker voor. Ook als je geen muziek kunt spelen, kun je toch van muziek houden. De kinderen wilden heel graag leren spelen. Maar op welk instrument?

De jongste jongen wist het al wel: hij wilde keyboards leren. Zijn zusje wilde gitaar spelen. En de oudste wist het nog niet.

Gelukkig vonden ze in mij een breed inzetbare muziekleraar. Toen de oudste zijn beslissing had genomen kon ik aan de slag. Sindsdien kom ik aan huis om de kinderen les te geven. Twee gitaarlessen en een keyboardles. Iedereen is enthousiast. De jongste van vijf zit voorlopig op zwemles. Zodra ze oud genoeg is mag ze ook een instrument uitkiezen.

Hun moeder zegt:
“We hebben een tijdje gezocht en zijn heel blij dat we Ton hebben gevonden als muziekleraar voor het hele gezin! Twee van onze kinderen wilden gitaar leren spelen, de andere piano/keyboard. Voor Ton geen probleem, hij geeft les op verschillende instrumenten. Ton heeft oog voor het individuele kind en past zijn les op hem/haar aan. Er wordt gewerkt met bekende melodieën en al snel volgden er hier thuis mini-optredens.

Onze jongste staat al te trappelen om aan te sluiten op onze muzieklesmiddag!”

Reacties zijn gesloten.